Enstitümüz Öğrencisi Şennur DEMİR Avrupa Şampiyonu

Yayın Tarihi: 21.08.2017

Haberi Paylaş:

Karakter Boyutu:-A+

Enstitümüz Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencimiz milli sporcu Şennur Demir, 4-13 Ağustos tarihleri arasında İtalya'nın Cascia kentinde düzenlenen Büyük Kadınlar Avrupa Birliği Boks Şampiyonasına 81 kilogramda Avrupa Şampiyonu oldu. Türkiye Kadın Milli Boks Takımı'nın kaptanı olarak Şampiyonaya katılan Demir, finalde ev sahibi İtalyan rakibi Anna Lisa Ghilardi'yi 5-0 yenen Polonyalı rakibi Sylwia Kusiak ile karşılaştı. Geçen yıl şansız bir şekilde rakibine 2-1 yenilen Şennur Demir rövanşı 4-1 alarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun,  öğrencimiz milli sporcu Şennur Demir ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş’u kabul etti. Rektör Uzun, Demir’i başarısından dolayı kutlayarak, “Şennur’u azmi ve başarından dolayı tebrik ediyorum. Yumruğu sert, Yüreği yumuşak bir insan olarak üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin adını daha büyük başarılarla duyuracağına inancım tamdır. Üniversitemize yeni başlayan genç arkadaşlarımız Şennur’un açtığı yolda devam edecekler. Yeni Şennurlar yetişirse ve biz üniversite olarak buna katkı sunabilirsek, bizler de amacımıza büyük ölçüde ulaşmış olacağız” dedi.

Milli sporcu öğrencimiz Demir ise yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “İtalya'nın Cascia kentinde düzenlenen Büyük Kadınlar Avrupa Birliği Boks Şampiyonasında Bartın’dan katılarak tüm ülkemiz adına birincilik kürsüsüne çıktım. Üniversitemizin bir öğrencisi ve ülkemizin bir mensubu olarak aldığım madalya önemliydi. İnşallah önümüzdeki dönemlerde kariyerime yeni başarılar eklemek için elimden gelen gayreti göstereceğim” diye konuştu.

Haberin Fotoğrafları

Adres: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Kutlubey Kampüsü- Yazıcılar Köyü/BARTIN Tel: Telefon: 0(378) 501 10 00 Santral: 1288-1289-2304-2305 Belge Geçer: E-posta: ebe@bartin.edu.tr